VirtualBox + CentOS Hangs on “NET: Registered protocol family 2”

I was given a guest VM of CentOS to work with and when I tried to fire it up it would always hang on “NET: Registered protocol family 2” on each of my computers. I figured there must be some setting to turn on/off and after playing around with I discovered it was the following setting:

Just Enable IO APIC and start the VM again and it should boot with no issues!


Tags: , , ,

  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

39 Responses to “VirtualBox + CentOS Hangs on “NET: Registered protocol family 2””

  1. Jason says:

    I was having the same exact issue and this got it working for me as well. Thanks!

  2. mehdi says:

    Thanks man.

  3. Ken says:

    Thanks so much. Fixed it for me as well!

  4. guguk says:

    Thank you..it works

  5. J says:

    Thanks! This is right on! ๐Ÿ˜€

  6. Anonymous says:

    Just wanted to drop by and say thank you! Worked like a charm.

  7. Victor says:

    worked for RHL5.6 32 on Virtual box. Same error same solution.

    Thanks man!!

  8. Vijay says:

    Thanks…It is working for me…You saved my time…I encourage you…

  9. Joe says:

    It’s really awesome when you google a problem you’re having and find a result with the exact same problem and a simple, clear solution. Thanks!

  10. MValdez says:

    Dude, thanks for sharing the tip. Centos 6 is available since last year, but I still need to do tests for old Centos 5.x servers.

    Regards, MV.

  11. Bhaskar says:

    Thank you, It works like a charm

  12. Hennesey says:

    Worked like a charm…Now it stalls after I select the language and keyboard. ๐Ÿ™

  13. ronald says:

    Cheers mate

  14. Carlo says:

    Great, now it works!!! ๐Ÿ™‚
    Thank you!!

  15. Alejandro says:

    Thank you.

  16. Zain says:

    THANKS , you saved me a week and irritation!

  17. Scott says:

    Thanks tons.

  18. sachin says:

    Thanks a lot.

  19. Gab says:

    Thanx. You saved my day

  20. Ra says:

    solution saved my time….keep it up

  21. DrTesla735 says:

    Thanks, I was having a similar problem with the Elastix VOIP software. This was really helpful!

  22. Corinna says:

    Thank you! Helped me, too!

  23. jason says:

    thank you very much

  24. Chris says:

    Thanks for saving me time to figure this one out!

  25. stas says:

    Thanx!!!

  26. www says:

    thanks, worked for to me,

  27. ร‚ngelo says:

    Great post, thanks mate.

  28. Nitsan says:

    Worked like a charm. Many thanks

  29. Santosh says:

    I am trying to install Oracle enterprise Linux on Oracle virtual box. It is getting hung up the error Net : Registered protocol family 2

    After changing the above settings it still hung up .. ๐Ÿ™

    Please advice here ….

  30. FettesPS says:

    @Santosh – Sorry but I am not Virtual Box technical support. If what I wrote doesn’t help you then you’ll have to keep searching for the answers.

  31. James Das says:

    Great. Thanks Mate

  32. akshay says:

    How do you enable the system setting?For me it is showing like a watermark.i am not able to click anything.

  33. Anonimus says:

    Thanks a lot !!

  34. sky says:

    Thanks lot…its working now

  35. Kadal says:

    It Works ๐Ÿ˜€ ,Thanks

  36. Eric says:

    Thank you!

  37. Akshat says:

    You are dude brother thanks alot

  38. gustav says:

    thanks, i have same problem….
    good job my friend ๐Ÿ™‚

  39. Nelson says:

    Had same prob with RH enterprise linux. Solved thanks

Leave a Reply